Ценовата криза и войната в Украйна не са намали апетита на германците

...
Ценовата криза и войната в Украйна не са намали апетита на германците
Коментари Харесай

Германия очаква възстановяване на туризма през 2023 г.

Ценовата рецесия и войната в Украйна не са понижи апетита на германците да пътуват, регистрира главната туристическа асоциация Deutscher ReiseVerband - DRV. По оценки на асоциацията през актуалната година немският туризъм ще се върне на рекордните предпандемични равнища.

Годината е почнала мощно, като през януари приходите на туристическите агенции и платформите за онлайн резервации са се удвоили на годишна база и са били с 12% над същия месец през 2019 година Германският туристически бранш се приближи до това равнище и през 2021 година, когато продажбите възлязоха да 84 милиарда евро, или съвсем двойно повече спрямо 2020 година, показват от асоциацията, представено от Българска телеграфна агенция.

" Хората като цяло не желаят да се отхвърлят от пътувания и почивки. Това ни вдъхва оптимизъм макар геополитическата и икономическата неустановеност ", съобщи президентът на асоциацията Норберт Фибег преди откриването на следващия ден на туристическото ревю ITB в Берлин, считано за едно от най-големите по рода си в света.

Фибег уточни, че чака приходите през тази година да се върнат до рекордните равнища от 2019 година, когато потребителите са похарчили 98 милиарда евро за ваканции, от които 69,5 милиарда за резервирани пътувания, а останалите - за екскурзии и други неща в дестинацията, до която са пътували. Самото ревю ITB  се завръща в цялостния си искра след тригодишно спиране поради пандемията, като чака 5500 изложители от 161 страни. Знаковите отсъствия са Русия и Иран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР